25 April, 2011

sommarprickar

Detta är en sommarvariant på denna klänning. Det är en beställning till en spansk tjej på 3.5 år. Denna är sydd i ett ganska kraftigt piké-tyg (heter det så?), inte helt min stil, men det är efter beställarens önskemål. Liksom vinterklänningen har den 3 motveck täckt med volanger fram och 2 motveck som avslutas i rosetter där bak. Dragkedja på 25 cm i ryggen och ett zig-zag band som dekoration i hals, ärmar och nederkant. Rätt så svårt att få till zig-zag bandet snyggt på detta sätt, jag föredrar att använda det som dekoration utanpå och inte halvt bakom tyget. Enda egentliga skillnade på denna och vinterklänningen är att den inte har någon underklänning.

En liten fundering, hur mycket ska man låta sig påverkas av beställaren? Man kan ju inte ändra på för mycket av det man gillar, då blir det ju inte design enligt en själv tillslut....?


Este es un vestido para una niña de 3.5 años. Es un pedido y el modelo es igual que este vestido de invierno, solo que no lleva forro. La tela es un piké bastante furte y el vestido queda algo rígido y bastante recto, todo según deseaba la clienta. Como el vestido de invierna, este también tiene 3 pliegues adelante cubiertos con 3 volantes pequeños. Atrás tiene 2 pliegues que acaban en 2 lazitos. Para decorar el cuello, las mangas y el bajo usé el piquillo blanco (también llamado tripa de pollo).

3 comments:

Unknown said...

Det är förstås roligast att sy då man får välja tyger och sånt själv, då blir det liksom ens egen skapelse. Men klänningen är jättesnygg ändå, tycker jag.

designofluna said...

Det är svårt det där. Precis som du säger....går man för mycket från det man själv tycker/är så blir det ju inte din design. Det är en balansgång att få kunden att känna sig nöjd samtidigt som man själv inte avviker för mycket från sin design.
Kram Malin

Emilia said...

Så söt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...