22 October, 2010

Lila corduroy trousers

Visste inte alls var min kamera var så inga bilder har kunnat läggas ut på länge! Nu har jag dock hittat den igen och här kommer så smått en del presentationer av det jag gjort de senaste veckorna:

Har en hel del kvar av detta mellantjocka, lila manchestertyg och tänkte det kunde passa bra att använda det till att provsy ett par byxor i det nya mönstret som jag håller på med. Detta är storlek 86/92, alltså min dotters storlek, så att jag kan prova och se vad som behöver förbättras. Jag vill nu göra ett par lite smalare byxor för de små som slutat med blöja. Dock måste följande förbättringar i mönstret göras:
- lägre i midjan fram
- kortare gylf
- kortare överdel i bakstycket (den delen som har form som ett V)
- annan form på fickorna

Ja det finns en del att göra än... men sen kommer det att bli toppen!

I still have a lot left of this corduroy material and I thougt it should be perfect to use to make a test trousers of the new pattern that I'm developing (nothing special but it's my own). This is the size 86/92, as my daughter. Though I have to change and improve some things before I cut in the other material that I bought for this purpose.
- lower waist in the front
- shorter fly
- better fit with the pockets

14 October, 2010

back to the 80's


Ja, detta är ett försök att göra en tröja med raglanärm efter färdigt mönster, st. 86/92. Burdatidningen är dock ifrån 80-talet och det syns gansla väl på resultatet. Tröjan blev mjuk o go såklart men midjekort och väldigt pösig. Jag gjorde dock egna applikationer, i velour, på istället för att använda mönstrets tomteinspirerade. Man kan väl säga att jag har använt mönstret såpass att att jag ritat av och klippt ut delarna, sen har jag sytt ihop efter eget huvud och kanske var det lite dumt nu i efterhand med tanke på just knäppningen... Det blev vältigt klumpigt eftersom mudden är ganska grov och när jag hade satt i 2 tryckknappar så vek sig ändå kanten utåt väldigt fult så jag fick sy dit en liten minitryckknapp för hand precis i kanten. Sen kan jag ju nämna att den första knappen som jag fick fast i mudden kom alldeles fel så jag fick bända och ta bort, vilket resulterade i lite trasig mudd på baksidan... trist men det är ju ingen fintröja utan mer som byte här hemma ;-)

Finns det några bra tips därute på hur man får till en snygg raglanknäppning, ja med halsmudd o så?

PS. Jag är så himla glad för min Prymtång som jag beställt hos Bibbis textil äntligen. Fattar inte att jag väntat så länge med att beställa!

This is a test to make a sweater after a bought pattern. Only that the pattern is from the 80's as you can see... The sweater turnet out pretty short and wide. I had difticulties to make the opening in the arm with the buttons and in the end I had to but an extra small button on the edge just to make it stay on place. I also managed to put one of the automatic buttons on the wrong place and had to prize it off, which resulted in some damaged material. But no panic, this is a casual wear sweater, more like an experient for me ;-)

Any tips of how to make this model nice?

11 October, 2010

baby gloves




Av alla små tygslattar som jag sparat på av fina tyger ( det är ju sååå svårt att slänga tyg!), så har jag nu kommit på att det Är perfekt att göra små babyvantar utan tumme! Med lite mjuk fleece på insidan och en go mudd så blir det ju jättebra! Än så länge har jag inte gjort 2 likadana. Här ser ni de 11 första paren ut, vilka gillar du bäst? Alla har som yttertyg supermjuk babymanchester i olika färger. Jag har bara gjort en storlek och den är bra rymlig för en liten nyfödd men funkar ju däremot bra upp i åldern, ja till 6 mån. i allafall.

I have descovered the perfect way to use the small rests of fabrics that I like (it's just sooo hard to throw away fabrics), so I make small baby gloves of them, without tumb. Lined with "fleece" (dont know the english word) and with a soft cuff they turn out just fantastic. All are diferent and are made of a baby corduroy material in diferent colours. Which one do you like best? I just made one size but you can surely use it from 0-6 months.

10 October, 2010

Autumn/winter dress with hood


Detta finstickade tyg i ull har legat hemma och väntat länge på nån bra idé. Började fundera på en luvtröja till Lilla N men det utvecklades till en fodrad och mysig luvklänning! Den är helfodrad i ett tunt jerseytyg med fina blommor, detta tyg använde jag till min gravidklänning som jag hade när jag fyllde år (gravid i 35 v.). Luvan är lite toppig, ja så där som jag gillar. Sydde på en liten björndetalj på bröstet som jag hade i sylådan, den passade så fint i färgen så jag fortsatte med luvbandet och en dubbel dekorsöm längst ner i samma färg. Satte också på några träpärlor för att göra det lite roligare. Den har rejäla muddar i armslutet för längre användningstid. Det bästa med klänningen är nog att den är så varm och gosig och att luvan när den sitter på smiter åt runt ansiktet bra och skyddar bra mod vind och blåst. Det av fotona i collaget ovan där färgen på klänningen stämmer mest överens med verkligheten är bilden nere till höger. Storleken är 86/9

This knitted material in wool has been resting for a while on my shelf and I was thinking of making a hoodie of it but it turned out to be a dress with a hood instead. It's all lined with a fine jersey material with flowers, which I had left over from the pregnant dress I made for myself for my birthday (35 weeks pregnant). The hood is a little pointed as I like that model and I put a little bear detail on the chest and as the colour matched well I also put the strip in the hood and the double seam on the bottom of the dress, in the same colour. I think the best with the dress is that it's so warm and cosy and that the hood has a perfect form that protect the child good from cold and wind.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...